NL   DE   EN

Biopunctuur

Weight Balance Solutions Karly Klijnsma Biopunctuur

Biopunctuur 

Biopunctuur is een behandelwijze waarbij een cocktail van biologische producten op een bepaalde plaats – onderhuids of in de spieren – wordt ingespoten. Biopunctuur kan worden toegepast bij diverse klachten.
Hoewel Biopunctuur al een tijdje wordt gebruikt, is het een relatief onbekende behandelwijze. Zoals bij veel andere alternatieve behandelmethoden, zijn er ook bij Biopunctuur tegenstanders die sceptisch zijn over de werking ervan.
Ik probeer uit te leggen uit wat Biopunctuur is en wat het doet. Daarna mag je zelf je mening vormen.

Cocktail van biologische producten

Bij Biopunctuur wordt een cocktail van verdunde biologische producten ingespoten. Het gaat veelal om een combinatie van bijvoorbeeld Arnica, Calendula, Chamomilla en Kamille bij spierpijn.
In de sportwereld wordt veel gebruik gemaakt van Traumeel tegen ontstekingen. En mensen met artrose worden behandeld met Zeel.
Deze cocktails worden ingekocht in ampullen waarin de oplossing van deze stoffen in zeer lage (maar werkzame) dosis zijn opgenomen. De ampullen die ik hiervoor gebruik, komen uit Duitsland. Daar worden ze al ruim vijftig jaar geproduceerd en ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen.

Valt Biopunctuur onder homeopathie?

Goede vraag en het klinkt logisch. Toch valt Biopunctuur niet onder homeopathie. De gebruikte verdunningen in Biopunctuur ampullen, zoals Traumeel, werken via het immuunsysteem. Een hele lage dosis zet het immuunsysteem in werking zodat het lichaam zelf aan de ‘grote schoonmaak’ begint. Het is feitelijk te vergelijken met de werking van een vaccin. Biopunctuur mag uitsluitend toegepast worden door een gecertificeerd behandelaar die hiervoor is opgeleid.

Het is geen geneesmiddel maar een behandelmethode.

Helaas zijn er voor bepaalde klachten geen geneesmiddelen. Ook binnen de reguliere geneeswijze is niet alles op te lossen met een pil of prik. Vaak worden dan corticosteroïden injectie ingezet. Maar deze werkt vooral pijn-onderdrukkend en geneest niet. Ik ben hier dan ook geen voorstander van.
Biopunctuur doet geen van beide. Het neemt de pijn niet ineens weg en het middel geneest niet rechtstreeks. Wat doet het wel? De kleine dosis die wordt toegediend, is genoeg om de natuurlijke geneesmechanismen van het lichaam te stimuleren. De spiervezels ontspannen en de bloedcirculatie verbetert. Als er sprake is van een ontsteking, worden de bacteriën niet gedood, zoals bij antibiotica of een ontstekingsremmer, maar langzaam ‘opgeruimd’ door het lichaam.
Biopunctuur geeft als het ware het eerste zetje, het lichaam doet de rest. Het is geen wondermiddel en het lichaam heeft dan ook de tijd nodig om aan de slag te gaan.

Biopunctuur vooral geschikt bij sportletsel

Er is een uitzondering: bij acuut (sport)letsel kan de werking wel heel snel optreden, mits onmiddellijk toegepast. Denk hierbij aan peesontsteking, spierscheuren en tennisarm. Omdat Traumeel niet op de verboden lijst staat, wordt het veel bij de behandeling van geblesseerde topsporters gebruikt.
Ook bij allergieën en chronische ontstekingen zoals astma, hooikoorts, blaasontsteking of bronchitis) kan Biopunctuur worden toegepast.

Werkt het wel of werkt het niet?

Het nadeel van alternatieve behandelmethodes is, dat we geen bewijs hebben dat het werkt. Dat wil zeggen: er zijn geen officiële onderzoeksrapporten waarin de werking wetenschappelijk is aangetoond. In het geval van Biopunctuur moeten we het dan ook vooral hebben van verhalen van mensen die hiermee geholpen zijn. Sceptici trekken hun enthousiasme uiteraard in twijfel. Want het zou ook een spontane genezing kunnen zijn geweest of het placebo-effect.
Helaas hebben mensen die langdurig last hebben van diverse kwalen vaak al van alles geprobeerd. Zij zullen dan ook onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ Biopunctuur proberen. Als ze maar van hun pijn afkomen!

Mijn eigen ervaring telt natuurlijk voor mij. Dit is ook de reden geweest mezelf hierin te gaan verdiepen  en uiteindelijk de scholing te hebben doorlopen.
Ik had jaren last van diverse hernia's vooral op L1 en L5, ik was te jong voor operatieve ingrepen, dus eigenlijk word je uitgelegd.... leer er mee leven. Na diverse malen, weken soms maanden eruit gelegen te hebben en verschillende behandelmethoden geprobeerd te hebben. Heb ik mezelf laten injecteren in België, 2 behandelingen paar weken achter elkaar en een aantal jaren later nog 1 behandeling. Ik heb tot het moment van dit schrijven geen enkele last meer gehad van mijn hernia's. Ik doe zwaar werk, sport ondertussen weer volop en ga niets uit de weg, dus in mijn opinie werkt het zeer zeker.
Ik heb diverse mensen doorgestuurd en iedereen is enthousiast erover. Eigenlijk maar 1 persoon niet, maar hij had meerde behandelingen nodig en heeft dat niet gedaan, dus...

Het is helemaal geen dure behandelmethode, dus voor iedereen bereikbaar. 


Weight Balance Solutions Karly Klijnsma Biopunctuur Weight Balance Solutions Karly Klijnsma Biopunctuur
Weight Balance Solutions Karly Klijnsma

De zomer komt eraan, wacht niet langer en neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.